Кулинарни рецепти » Макарони с шунка и маслини

 Макарони с шунка и маслини

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г къси макарони
• 2 глави лук
• 500 г домати
• 100 г маслини (без костилки)
• 5-6 листа от зелена салата
• 1 връзка магданоз
• 2-3 скилидки чесън
• 150 г шунка
• 100 г настърган пармезан
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме доматите и ги нарязваме на кубчета. Нарязваме лука и магданоза на ситно, зелената салата – на тънки ивички, чесъна – на филийки, а шунката - на малки кубчета.

Сгорещяваме половината зехтин и пържим лука до прозрачност. Прибавяме доматите, подправяме с черен пипер и сол и готвим, докато сосът се сгъсти. Накрая прибавяме маслините и отстраняваме от котлона. Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Сгорещяваме останалия зехтин и запържваме в него шунката заедно с чесъна. След 2-3 минути прибавяме зелената салата и магданоза, разбъркваме и сваляме от огъня. Сипваме шунката при макароните, добавяме доматения сос и разбъркваме. Преди поднасяне поръсваме с настъргания пармезан.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало