Кулинарни рецепти » Картофени макарони

 Картофени макарони

Продукти:

• 10 картофа
• 2 яйца
• 500 г брашно
• 3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. галета
• сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме картофите в подсолена вода, обелваме ги и ги пасираме. Прибавяме яйцата и брашното и омесваме много добре. Разточваме полученото тесто на тънка кора, която нарязваме на лентички като макарони.

Сваряваме макароните в подсолена вода, а след това ги изплакваме със студена. Запържваме галетата в разтопеното масло, сипваме макароните и разбъркваме добре. Поднасяме ги с натрошено сирене.

Автор: Йорданка Недялкова

Представяме Ви:

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало