Продукти: (за 5 порции)
· 500 г кайма
· 1 к.ч. разтопено краве масло
· 250 г макарони
· 1 глава лук
· 3 с.л. доматено пюре
· 100 г кашкавал
· 1 ч.л. червен пипер
· черен пипер, магданоз
· сол, захар
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Почистваме лука, нарязваме го на дребно и го задушаваме в по-голямата част от мазнината заедно с 1 с.л. доматено пюре. Прибавяме месото и продължаваме да задушаваме до изпаряване на течността, след което се прибавяме ситно нарязания магданоз, червения и черния пипер и посоляваме на вкус.
Сварените макарони разпределяме в чиниите за поднасяне. В средата на всяка порция правим вдлъбнатина, в която слагаме част от задушената кайма, и поръсваме с настърган кашкавал.
Околовръст сипваме сос, приготвен от останалото масло и разреденото доматено пюре, подправен на вкус със сол, захар и черен пипер.
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...