Кулинарни рецепти » Пълнени макарони

 Пълнени макарони

Продукти: (за 8 порции)

· 16 дълги и дебели тръбести макарона
· 300 г свинска кайма
· 3 с.л. сметана
· 1 с.л. ситно нарязан магданоз
· 3-4 ч.ч. доматен сок
· 140 г кашкавал
· 1 щипка захар
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната на 200°С.

Възвираме 3-4 л подсолена вода и варим макароните около 8 мин. Прехвърляме ги в гевгир, обливаме със студена вода и оставяме да се отцедят.

Изпържваме каймата. Подправяме със сол, черен пипер, магданоз и я прехвърляме в купа. Прибавяме 2 с.л. доматен сок, индийско орехче и сметаната. Разбъркваме добре. Щприцоваме тази смес в макаронените тръбички.

В намаслена тавичка наливаме пласт доматен сок, подреждаме макароните и отгоре ги заливаме с останалия доматен сок. Наръсваме с настъргания кашкавал. Печем 10 мин, докато кашкавалът поруменее.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Начало