Кулинарни рецепти » Макарони с риба тон и патладжани

 Макарони с риба тон и патладжани

Продукти: (за 4 порции)

· 400 г макарони
· 2 с.л. зехтин
· 4 скилидки чесън
· 1 консерва риба тон /180 г/
· 2 рибки аншоа
· 1 голям патладжан
· 2 с.л. ситно нарязан магданоз
· сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Сваряваме пастата в подсолена вода и я отцеждаме.

Обеления патладжан нарязваме на кубчета, солим и оставяме да си пусне горчивия сок. Отцеждаме, изплакваме го и го подсушаваме. Леко го изпържваме в загрятия зехтин заедно с наситнения чесън. В купа слагаме 2/3 от отцедената риба тон и филенцата аншоа. Пасираме с миксер.

Прибавяме към запържените зеленчуци рибното пюре и пържим с бъркане 2 мин. Към тази смес прибавяме сварените макарони и по-голямата част от магданоза. Държим на огъня още 2 мин, бъркайки непрекъснато.

Сервираме макароните с останалата нарязана на ситно риба. Поръсваме с пресен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало