Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 3 с.л. зехтин
· 1 главичка лук
· 4-5 домата
· 2 люти чушлета
· 150 г бекон
· 100 г настърган кашкавал
· сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме бекона на кубчета и го запържваме в сгорещения зехтин. Изваждаме пръжките и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и лютите чушлета. Щом лука стане златист, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и оставяме соса да поври.
Изваждаме чушките и връщаме пръжките. Размесваме със сварените и отцедени макарони и поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...