Кулинарни рецепти » Макарони от Алпите

 Макарони от Алпите

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 3 с.л. зехтин
· 1 главичка лук
· 4-5 домата
· 2 люти чушлета
· 150 г бекон
· 100 г настърган кашкавал
· сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на кубчета и го запържваме в сгорещения зехтин. Изваждаме пръжките и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и лютите чушлета. Щом лука стане златист, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и оставяме соса да поври.

Изваждаме чушките и връщаме пръжките. Размесваме със сварените и отцедени макарони и поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало