Кулинарни рецепти » Макарони от Алпите

 Макарони от Алпите

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 3 с.л. зехтин
· 1 главичка лук
· 4-5 домата
· 2 люти чушлета
· 150 г бекон
· 100 г настърган кашкавал
· сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме бекона на кубчета и го запържваме в сгорещения зехтин. Изваждаме пръжките и в същата мазнина запържваме ситно нарязания лук и лютите чушлета. Щом лука стане златист, прибавяме обелените и настъргани домати, посоляваме и оставяме соса да поври.

Изваждаме чушките и връщаме пръжките. Размесваме със сварените и отцедени макарони и поръсваме с настърган кашкавал.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало