Кулинарни рецепти » Макарони с аспержи

 Макарони с аспержи

Продукти: (за 6 порции)

· 450 г макарони
· 450 г аспержи
· 100 г краве масло
· 2 с.л. дребни лукчета
· 1 червена чушка
· 1/2 ч.л. черен пипер
· 100 г настърган пармезан
· сол,

Начин на приготвяне:

Почистените аспержи нарязваме на парченца по 2 см и ги пускаме в тенджера с кипяща подсолена вода. Варим ги 4 мин, отцеждаме в гевгир и хубаво ги обливаме със студена вода.

В голям тиган на умерен котлон задушаваме в половината от маслото обелените и разполовени лукчета, както и изчистената от семките и нарязана на тесни ивички чушка. Бъркаме периодично. Прибавяме отцедените аспержи и готвим още 3-4 мин.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги прибавяме в тигана заедно с останалото масло. Поръсваме със сол и черен пипер и объркваме. Наръсваме с пармезан и веднага сервираме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Начало