Кулинарни рецепти » Накип от макарони

 Накип от макарони

Продукти: (за 4-5 порции)

· 200 г макарони
· 150 г кайма /смес/
· 40 г сланина
· 1 глава лук
· 6-7 мариновани гъби
· 50 г кашкавал
· 2 жълтъка
· 2-3 с.л. сметана
· черен пипер, сол

За тестото:

· 300 г брашно
· 150 г краве масло
· 1 1/2 ч.л. сол
· 1 ч.л. бакпулвер
· 1 яйце
· 1 к.ч. прясно мляко

Начин на приготвяне:

Пресяваме брашното с бакпулвера и солта и го стриваме с маслото, докато се превърне на трохи. Прибавяме разбитото яйце, а след това постепенно сипваме млякото, докато получим средно твърдо тесто. С така приготвеното тесто облицоваме отвътре дъното и стените на тортена форма.

Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме с нарязаната на кубчета сланина. Прибавяме отцедените и нарязани на ивички гъби, каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме до омекване на продуктите. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите жълтъци, настъргания кашкавал, сметаната и отцедените макарони.

Разбъркваме и разстиламе сместа в облицованата с тестото форма. Печем 25 мин в гореща фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мезе за ракия

Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало