Продукти: (за 4-5 порции)
· 200 г макарони
· 150 г кайма /смес/
· 40 г сланина
· 1 глава лук
· 6-7 мариновани гъби
· 50 г кашкавал
· 2 жълтъка
· 2-3 с.л. сметана
· черен пипер, сол
За тестото:
· 300 г брашно
· 150 г краве масло
· 1 1/2 ч.л. сол
· 1 ч.л. бакпулвер
· 1 яйце
· 1 к.ч. прясно мляко
Начин на приготвяне:
Пресяваме брашното с бакпулвера и солта и го стриваме с маслото, докато се превърне на трохи. Прибавяме разбитото яйце, а след това постепенно сипваме млякото, докато получим средно твърдо тесто. С така приготвеното тесто облицоваме отвътре дъното и стените на тортена форма.
Сваряваме макароните в подсолена вода и ги отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме с нарязаната на кубчета сланина. Прибавяме отцедените и нарязани на ивички гъби, каймата, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме и задушаваме до омекване на продуктите. Отстраняваме от огъня, изчакваме сместа да изстине и прибавяме разбитите жълтъци, настъргания кашкавал, сметаната и отцедените макарони.
Разбъркваме и разстиламе сместа в облицованата с тестото форма. Печем 25 мин в гореща фурна.
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...