Кулинарни рецепти » Пудинг с макарони и гъби

 Пудинг с макарони и гъби

Продукти: (за 2 порции)

· 200-300 г варено, печено или задушено месо, шунка или остатъци от колбаси
· 200 г макарони
· 100 г гъби
· 1 глава лук
· половин пакетче краве масло
· 1 ч.ч. прясно мляко
· 2 яйца
· 1-2 с.л. сос от печено месо
· черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смиламе месото и го омесваме със ситно нарязания лук.

Сваряваме макароните в подсолена вода. Изплакваме ги и ги отцеждаме.

Нарязваме гъбите на ивички и ги задушаваме в половината от маслото, малко вода и щипка сол.

В намаслена тавичка нареждаме последователни пластове макарони, гъби, мляно месо и отново макарони.

Разбиваме яйцата с млякото, сол и черен пипер. Добавяме сос от печеното. Заливаме ястието с тази смес, покриваме с люспици от останалото масло и печем 20-30 мин в силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Начало