Продукти: (за 4-5 порции)
· 500 г макарони или спагети
За соса:
· 500 г консервирани домати
· 1 главичка лук
· 1 скилидка чесън
· 1 морков
· 1 резен целина
· 3-4 листенца босилек
· 2-3 стръка магданоз
· 1 ч.л. брашно
· 3 с.л. зехтин
· 1 ч.ч. гъбен или друг зеленчуков бульон
· сол, червен пипер
Начин на приготвяне:
Почистените зеленчуци нарязваме на по-едри парчета и ги задушаваме в мазнината. Поръсваме с брашното, разбъркваме и прибавяме наситнените обелени домати, както и бульона. Варим, докато сосът се посгъсти.
Вадим зеленчуците с решетеста лъжица и ги пасираме. Връщаме ги в соса, подправяме със сол и пипер и продължаваме варенето на тих котлон, бъркайки периодично. Подправяме готовия сос с наситнените магданоз и босилек.
Сваряваме макароните в подсолена вода, отцеждаме и още топли ги объркваме със соса. Сервираме веднага.
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...