Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 1 зелена салата
· 2 главички лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 1 консерва домати
· 1/2 ч.л. сладък червен пипер
· 75 г настърган кашкавал
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме салатата, леко я подсушаваме и я нарязваме на ситно. Наситняваме лука и чесъна.
Варим макароните около 10 мин в 4 л кипяща подсолена вода. Отцеждаме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги прехвърляме в голям затоплен съд.
Сгорещяваме маслото и пържим 2-3 мин лука и чесъна. Намаляваме котлона, прибавяме обелените и наситнени домати заедно със сока им, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и варим без капак около 10 мин като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме салатата, поръсваме с червения пипер, разбъркваме, държим соса на изключен котлон още 1-2 мин и заливаме макароните. Разбъркваме добре и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...