Продукти: (за 4 порции)
· 400 г макарони
· 1 зелена салата
· 2 главички лук
· 2 скилидки чесън
· 2 с.л. зехтин
· 1 консерва домати
· 1/2 ч.л. сладък червен пипер
· 75 г настърган кашкавал
· 1 щипка настъргано индийско орехче
· черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме салатата, леко я подсушаваме и я нарязваме на ситно. Наситняваме лука и чесъна.
Варим макароните около 10 мин в 4 л кипяща подсолена вода. Отцеждаме ги в гевгир, обливаме ги със студена вода и ги прехвърляме в голям затоплен съд.
Сгорещяваме маслото и пържим 2-3 мин лука и чесъна. Намаляваме котлона, прибавяме обелените и наситнени домати заедно със сока им, подправяме със сол, черен пипер и индийско орехче и варим без капак около 10 мин като бъркаме непрекъснато.
Прибавяме салатата, поръсваме с червения пипер, разбъркваме, държим соса на изключен котлон още 1-2 мин и заливаме макароните. Разбъркваме добре и поръсваме с настъргания кашкавал.
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...