Кулинарни рецепти » Макарони със свинско месо

 Макарони със свинско месо

Продукти: (за 4 порции)

· 500 г макарони
· 500 г свинско месо от гърдите
· 80 г доматено пюре
· 50 г сланина
· 2 с.л. зехтин
· 1 к.ч. бяло вино
· 3 дафинови листа
· 1 клонче розмарин
· 1 люто чушле
· сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на кубчета.

Загряваме зехтина заедно със сланината и пържим месото. Щом се позачерви, прибавяме виното, а малко по-късно доматеното пюре, размито с малко вода. Слагаме дафиновия лист и лютото чушле, посоляваме. Намаляваме огъня, варим още 5 мин и наливаме малко гореща вода. Продължаваме да варим, докато сосът се сгъстил /Общо варим около 2 часа./

Отцеждаме сварените макарони и ги слагаме в соса. Варим още 2-3 мин на слаб огън, като непрекъснато бъркаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Начало