Продукти: (за 4 порции)
• 500 г макарони
• 500 г обезкостено телешко месо
• 1 1/4 ч.ч. доматен сок
• 1/4 ч.ч. лимонов сок
• 2 скилидки чесън
• 1/2 ч.л. смлян кимион
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. олио
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 ч.ч. сметана
• натрошено сирене (по желание)
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивици. Слагаме го в купа и прибавяме 1/2 ч.ч. доматен сок, лимоновия сок, ситно нарязания чесън, кимиона и червения пипер. Похлупваме и оставяме месото да се маринова в хладилника 4 часа.
Сваряваме макароните според указанията на опаковката. Докато те се варят, изваждаме месото от маринатата. Загряваме олиото в голям тиган на силен огън. Прибавяме месото и пържим до готовност. Изваждаме го от тигана.
Ако е необходимо, прибавяме още олио в тигана и запържваме пиперките, нарязани на ивички, и лука, нарязан на тънки филийки. Бъркаме непрекъснато, докато поомекнат.
След като макароните се сварят, ги прецеждаме и ги слагаме в голяма купа. Прибавяме месото, запържените пиперки, сметаната, лютата чушка и останалия доматен сок. Разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Сервираме веднага. По желание поръсваме с натрошено сирене.
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...