Продукти: (за 4 порции)
• 500 г макарони
• 500 г обезкостено телешко месо
• 1 1/4 ч.ч. доматен сок
• 1/4 ч.ч. лимонов сок
• 2 скилидки чесън
• 1/2 ч.л. смлян кимион
• 1/2 ч.л. червен пипер
• 3 с.л. олио
• 1 зелена пиперка
• 1 червена пиперка
• 2 глави лук
• 1 люта чушка
• 1 ч.ч. сметана
• натрошено сирене (по желание)
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме месото на ивици. Слагаме го в купа и прибавяме 1/2 ч.ч. доматен сок, лимоновия сок, ситно нарязания чесън, кимиона и червения пипер. Похлупваме и оставяме месото да се маринова в хладилника 4 часа.
Сваряваме макароните според указанията на опаковката. Докато те се варят, изваждаме месото от маринатата. Загряваме олиото в голям тиган на силен огън. Прибавяме месото и пържим до готовност. Изваждаме го от тигана.
Ако е необходимо, прибавяме още олио в тигана и запържваме пиперките, нарязани на ивички, и лука, нарязан на тънки филийки. Бъркаме непрекъснато, докато поомекнат.
След като макароните се сварят, ги прецеждаме и ги слагаме в голяма купа. Прибавяме месото, запържените пиперки, сметаната, лютата чушка и останалия доматен сок. Разбъркваме. Подправяме със сол и черен пипер на вкус.
Сервираме веднага. По желание поръсваме с натрошено сирене.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...