Продукти: (за 4 порции)
· 500 г макарони
· 300 г овче сирене
· 1-2 скилидки чесън
· 60 г краве масло
· босилек, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме макароните в подсолена вода.
В половината мазнина запържваме ситно нарязания чесън. В останалото разтопено масло разбъркваме настърганото сирене и ситно нарязания босилек, докато получим полутечен сос.
Отцеждаме макароните, слагаме ги в соса, прибавяме чесъна и разбъркваме. Държим ястието 2-3 мин на много слаб огън.
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...