Кулинарни рецепти » Пилешки дробчета по ловджийски

 Пилешки дробчета по ловджийски

Продукти: (за 6 порции)

• 900 г дробчета
• 150 г брашно
• 1 ч.л. черен пипер
• 6 с.л. олио
• 25 г краве масло
• 12 по-големи гъби
• 100 г кромид лук
• 1-2 счукани скилидки чесън
• 2 с.л. зехтин
• 125 мл сухо бяло вино
• 1/2 ч.л. семе от копър
• 1 голям червен домат
• сол

Начин на приготвяне:

Поръсваме дробчетата с черен пипер и сол и ги овалваме в брашното. На умерен котлон сгорещяваме 3 с.л. олио и 1 с.л. масло, задушаваме 1-2 мин нарязаните на ивици гъби и ги вадим от мазнината. Връщаме тигана на котлона, сипваме останалата мазнина /без зехтина/, прибавяме наситнените лук и чесън и задушаваме 2 мин.

Сгорещяваме зехтина и пържим в него 4-5 мин дробчетата, докато равномерно поруменеят. Изваждаме ги в затоплен съд, а в мазнината слагаме семето от копъра и виното и оставяме тази смес да къкри на умерен котлон 4-5 мин. Прибавяме всички съставки на ястието в тази смес и накрая – обеления и наситнен домат. Щом сместа заври, поръсваме със сол и черен пипер, разбъркваме и сваляме от котлона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Начало