Кулинарни рецепти » Агнешки дреболии на фурна

 Агнешки дреболии на фурна

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г агнешки дреболии
• 2 глави лук
• 2 връзки зелен лук
• 40 г краве масло
• магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Сваряваме дреболиите в подсолена вода заедно със стария лук, нарязан на четвъртинки. Отцеждаме сварените дреболии и ги нарязваме. Нарязваме пресния лук на ситно и го задушаваме в маслото заедно с дреболиите.

Прехвърляме сместа в намаслена тавичка, наливаме малко топла вода и печем в умерена фурна. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало