Продукти: (за 4 порции)
• 1 кг шаран
• 3 с.л. брашно
• 100 г краве масло
• 1 к.ч. олио
• 4-5 скилидки чесън
• магданоз, лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме шарана на парчета, които посоляваме, овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Заливаме рибата с разтопеното масло и поръсваме с лимонов сок и ситно нарязан магданоз.
Нарязваме чесъна на ситно и го запържваме в мазнината, в която сме пържили рибата. Заливаме шарана с така приготвения сос.
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...