Продукти:
• 600 г телешки шол
• 1 лимон
• 100 мл бяло вино
• 2 с.л. къри
• 4-5 с.л. олио
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
От сутринта нарязваме месото на кубчета. Смесваме олиото, виното, сока от лимона, кърито, 1/2 ч.л. черен пипер. Заливаме месото с маринатата и го оставяме на хладно до вечерта, като от време на време го разбъркваме.
Преди печенето изваждаме от маринатата, за да се отцеди и нанизваме на шишове. Слагаме ги да се пекат на умерено загрята скара около 30 минути, като ги обръщаме на всеки 5 минути и поливаме с маринатата. Накрая на печенето ги посоляваме.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...