Кулинарни рецепти » Агнешки кюфтенца

 Агнешки кюфтенца
/Индия/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешка кайма
• 2 глави лук
• 300 г зелени пиперки
• 2 белтъка
• 4 лимона
• 50 г корени от джинджифил
• 8 скилидки чесън
• 4 с.л. олио
• 2 с.л. стрити листа от кориандър
• 1 щипка сода бикарбонат
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно пиперките, лука и чесъна и ги прибавяме към каймата. Подправяме с настъргания джинжифил, кориандъра и сол на вкус. Прибавяме содата и омесваме.

От получената смес оформяме малки кюфтенца, които овалваме в разбитите белтъци и пържим в сгорещената мазнина до златисто оцветяване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало