Кулинарни рецепти » Маринован шаран

 Маринован шаран
(Словакия)

Продукти:

• 500-600 г филе от шаран
• 1 морковче
• 1 парче целина
• 1 магданозен корен
• 1 лимон
• 100 г майонеза
• 3 с.л. прясно мляко
• 1 парче лук
• 1 с.л. стерилизиран грах
• магданоз
• оцет
• захар
• сол

Начин на приготвяне:

Наливаме в тенджерата 3 пръста вода и слагаме на огъня. Щом заври, слагаме почистените корени, посоляваме, захлупваме и варим 20 мин на умерен огън.

Изваждаме корените, подкиселяваме с оцет на вкус, слагаме рибата, нарязана на филийки, и варим 15 мин на тих огън. Изваждаме парчетата шаран, нареждаме ги в голяма чиния и изчакваме да изстинат.

При непрекъснато бъркане разреждаме майонезата с няколко лъжици охладен бульон. Подправяме със захар, сол и черен пипер и прибавяме сварените корени, които сме нарязали на ситно, отцедения грах и попарения и ситно нарязан лук.

Заливаме рибата с така приготвената марината и слагаме за няколко часа в хладилник. Преди поднасяне украсяваме с магданозени клончета и резенчета от лимона.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало