Диетични рецепти » Пиле с брюкселско зеле и гъби

 Пиле с брюкселско зеле и гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 400 г обезкостено пилешко месо от бутчетата
• 1-2 с.л. брашно
• 2-3 с.л. олио
• 1 главичка лук
• 150 г брюкселско зеле
• 150 г гъби
• 1 малък морков
• 1 к.ч. пилешки бульон
• 1 к.ч. червено вино
• 50 мл нискомаслена течна сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции, които овалваме в брашното и изпържваме в сгорещеното олио. Изваждаме месото и в същата мазнина сипваме ситно нарязания лук и нарязаните на филийки гъби. Задушаваме, докато поомекнат,

Връщаме месото, наливаме виното и бульона, посоляваме и варим 5 мин. Прибавяме брюкселското зеле, нарязано на четвъртинки и нарязания на кръгчета морков. Захлупваме и задушаваме 30 мин. Накрая подправяме със сметаната и държим на огъня още десетина минути.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Вредните храни не са чак толкова страшни

Разбира се, картофите, хлябът, маслото, колбасите, шоколадът, пицата, фъстъците определено вредят на фигурата. Но не и на здравето ни. Стига да ги консумираме в умерени количества, тези обвинявани в к...

Бадемите понижават холестерола

Учените смятат, че бадемите имат забележително свойство, а именно да понижават лошия холестерол. Наред с още някои ограничения в храненето, той може съществено да подобри ситуацията с холестерола. В...

Дюлята ще ви излекува от астма

Още през 19 век учените са писали за удивителните плодове, които се ядат само печени или варени. Наистина плодовете на дюлята са твърди и стипчиви, а освен това са покрити с мъх. Ето защо не се харесв...

10 мита за вталяването

Няма съмнение, че ще се изненадате от свръхоригиналните и даже стряскащи теории, споделяни от все повече американски диетолози, според които ние дебелеем, защото робуваме на остарели представи за хран...

Начало