Продукти: (за 4 порции)
• 500 г брюкселско зеле
• 2-3 моркова
• 250 г сварени или стерилизирани гъби
• 150 мл нискомаслена течна сметана
• 2 с.л. олио
• копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме зелето в подсолена вода, отцеждаме и оставяме да се охлади. Запържваме ситно нарязаните гъби в сгорещената мазнина и също ги оставяме да изстинат. Сваряваме морковите и ги нарязваме на малки кубчета.
Смесваме всички зеленчуци, посоляваме, разбъркваме със сметаната и поръсваме с наситнен копър.
Макар и доста калорични, вкусните плодове съдържат купища полезни витамини и минерали. Освен това придават чудесен вкус и на десертите, и на пикантните сосове. Съществуват над 1500 сорта, като цветът ...
Богатият и разнообразен състав на зелето го прави ценен хранителен, лечебен и диетичен продукт. Още гърците и римляните са използвали този зеленчук в народната медицина. Съдържа незаменими аминокисели...
От сладките напитки дебелеем повече, отколкото от тестените вкусотии, черният чай стимулира сърцето, картофите свалят кръвното. Кои храни са полезни и кои вредни? Мазнината-убиец Учените...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...