Диетични рецепти » Пиперки, пълнени с кускус

 Пиперки, пълнени с кускус

Продукти: (за 4 порции)

• 4 големи пиперки
• 1 ч.ч. зезенчуков бульон
• 100 г кускус
• 200 г сирене
• 1 к.ч. стафиди
• 50 г запечени бадемови ядки
• 3 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. куркума
• настърганата кора от половин портокал
• 100 г настърган кашкавал
• сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме пиперките надлъжно наполовина и ги почистваме от семената.

Разтваряме куркумата в кипящия бульон и варим в него кускуса, докато поеме течността. Изчакваме да изстине и го смесваме с дребно нарязаното сирене, бадемите, стафидите, настърганата портокалова кора и наситнения джоджен.

Посоляваме, разбъркваме и пълним разполовените пиперки с тази смес. Нареждаме ги в намаслена тавичка, поръсваме с настъргания кашкавал и печем 30 мин при температура 200°С.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ехинацеята – перфектен имуностимулатор

Използват се всички части на растението, но най-често – само коренът. Аптечнотго наименование на билката е Echinaceae herba и Echinaceae radix (коренът). Описание На височина ехинацеята до...

Как се вземат лекарства?

Начинът, по който се вземат лекарствата, е от значение за тяхната ефикасност. 1. Хапчетата се пият с голямо количество вода. Тя улеснява абсорбирането им и ускорява лечебното въздействие. 2. Не см...

Лечебно хранене при заболявания на щитовидната жлеза

Заболяванията на щитовидната жлеза създават много проблеми, най-вече сред представителките на нежния пол. Ето защо профилактиката чрез хранене е толкова „модерен” метод. Диета при хипотиреоза ...

Всяка болест има билка в различен цвят

Жълто и оранжево - за стомаха Всички билки с жълти или оранжеви цветове са подходящи при заболявания на органи, които се асоциират с жълтия или оранжевия цвят. Те лекуват болести на черния дроб, ...

Начало