Продукти: (за 4 порции)
• 4 моркова
• 400 г консервирана сладка царевица
• 3 домата
• 2-3 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки кубчета и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с лимонов сок и изсипваме салатата в средата на чинията за сервиране.
Наоколо нареждаме останалите домати, нарязани на кубчета. Поръсваме салатата със зехтина и украсяваме със стръкчета копър.
За половината от населението на планетата думите „ориз" и „храна" звучат по един и същ начин. В много страни той се смята за символ на благополучието и богатството, но това съвсем не е всичк...
Любимият салатен компонент на мнозина – доматите, освен добро мезе, средство за диетично хранене или основа за кулинарни специалитети, може да бъде и лекарство. Японски учени откриха наскоро, че една ...
Напоследък учените от нсе повече страни съобщават, че са стигнали до едно много интересно за всички закръглени хора заключение. Според тях калцият – ако го приемаме в дози от 400 до 1000 мг дневно, пр...
В процеса на остаряването настъпват различни изменения: намаляване на нуждата от енергия за тялото, намаляване на необходимостта от храна в по-големи количества, намаляване на мускулната маса и увелич...