Продукти: (за 4 порции)
• 4 моркова
• 400 г консервирана сладка царевица
• 3 домата
• 2-3 с.л. зехтин
• лимонов сок, копър, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме морковите, отцеждаме и ги нарязваме на малки кубчета, прибавяме 1 домат – също нарязан на малки кубчета и отцедената царевица. Посоляваме, поръсваме с лимонов сок и изсипваме салатата в средата на чинията за сервиране.
Наоколо нареждаме останалите домати, нарязани на кубчета. Поръсваме салатата със зехтина и украсяваме със стръкчета копър.
Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...
“Диета за идиоти” (Dieting for Dummies) се казва книгата на известния американския диетолог Джейн Кирби, в която освен всичко останало, са посочени и най-честите, основни грешки, които хората допускат...
Хроничният панкреатит е възпалително заболяване на задстомашната жлеза. Причинява се най-често от повтарящи се кризи и възпаления на жлъчния мехур и пътища, съпътстващи жлъчно-каменна болест. Честа пр...
Всяка риба е по-постна от месото Погрешно. Риби като сьомгата и скумрията съдържат 10 -15% мазнини,докато в свинското филе, бялото пилешко или телешкия стек те са не повече от 3 до 5 %. Разликата...