Диетични рецепти » Супа от брюкселско зеле

 Супа от брюкселско зеле

Продукти: (за 4 порции)

• 20-25 главички брюкселско зеле
• 1 морков
• 1 корен магданоз
• 1 глава лук
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 с.л. кисело мляко
• 6 ч.ч. зеленчуков бульон
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме моркова, магданозения корен и лука на тънки филийки и ги запържваме в разтопеното масло. Кипваме зеленчуковия бульон и сипваме нарязаните на кубчета картофи. Изчакваме отново да заври и прибавяме запържените зеленчуци.

Варим 10-15 мин и пускаме брюкселското зеле. Варим още 10-15 мин, опитваме на сол и застройваме с киселото мляко. Преди поднасяне поръсваме със ситно нарязан копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

И динята лекува!

Динята ( Cucumis citrullus vulgaris ) идва от тропическите области на Африка. Там все още в пустинята Намиб и полупустинята Калахари се срещат нейни диворастящи форми. Но култивирането и отглеждането ...

Ряпата лекува артрит

Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...

Копривата - парливото чудо

Листата на копривата се събират от май до септември, а коренищата - от септември до ноември. Стъблата се окосяват, листата се отделят, докато растението е свежо. Коренищата се изчистват от пръстта и т...

Супер подправката: куркума

Постоянната употреба на куркума в храната съхранява младостта и здравето дълго време. В аптеките може да се намерят капсули с екстракт от куркумин Куркумата е многогодишно тревисто растение ...

Начало