Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг пресен млад спанак
• 5 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 2 скилидки чесън
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и го пущаме в сгорещения зехтин. Добавяме счукания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и задушаваме само 3-4 мин, колкото спанакът да омекне. Сваляме от огъня и подправяме с прясно изцеден лимонов сок.
Ако искате да спазвате диета, започнете с въпроси към самата себе си. Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да се убедите в необходимостта от диета и да изберете своя индивидуална програма за нама...
Може и да прозвучи смешно, но упражнението, което ви предлагаме, е полезно за всички хора (без страдащите от хемофилия и онкологични заболявания). При това не изисква специално приготовление. Достатъч...
У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...
Билките са лечебни растения, използвани като лекарства още от древността. А днес от тях се произвеждат стотици медикаменти. Ако имате възможност сами да се запасите с билки, лесно ще приготвите у дома...