Продукти: (за 5-6 порции)
• 2 кг пресен млад спанак
• 5 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 2 скилидки чесън
• настъргано индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме спанака, нарязваме го на ситно и го пущаме в сгорещения зехтин. Добавяме счукания чесън, индийско орехче, сол и черен пипер на вкус.
Разбъркваме и задушаваме само 3-4 мин, колкото спанакът да омекне. Сваляме от огъня и подправяме с прясно изцеден лимонов сок.
Твърде често при настинка се самолекуваме с антибиотици. Лекарите също ги предписват, за да се презастраховат от усложнения. Нерядко обаче се постига обратен ефект. При астматиците особено опасни са а...
Изборът на този плод напомня за някакъв ритуал, а всъщност си е чиста лотария. Докато не разрежем динята, ние не знаем на какво сме попаднали - на анемичен и съвършено безвкусен екземпляр или на сочно...
Още жителите на древна Eлада и на Рим са познавали това вълшебно растение и ласкаво го наричали петроселинум - “растящо на камък”. У нас магданозът е любима подправка. Нека да добавим - и чудесно лека...
Всички знаем, че ограничим ли храната – ще отслабнем. Не е необходимо обаче непременно да гладувате. Много по-умно от ваша страна ще бъде, ако веднъж завинаги разберете, че храната не ви е враг, стига...