Диетични рецепти » Пилешки гърди с кайсии

 Пилешки гърди с кайсии

Продукти: (за 4 порции)

• 4 порции пилешки гърди /по 150-200 г/
• 1 ч.ч. нектар от кайсии
• 400 г кайсии от компот заедно със сока
• 1 с.л. горчица
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. зехтин
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Смесваме брашното със сол и черен пипер на вкус и овалваме пилешките порции в него. Изпържваме ги в сгорещената маснина и ги оставяме да се отцедят.

Нарязваме лука на филийки и го запържваме в същата мазнина. Прехвърляме го в огнеупорен съд заедно с месото.

Разбъркваме нектара с горчицата и сока от компота. Изсипваме сместа при месото, захлупваме и печем 30 мин във фурна, загрята до 180°С. Прибавяме кайсиите и печем още десетина минути, без да захлупваме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лечебните свойства на целината

У нас целината (Apium glaveolens) е важен есенно-зимен зеленчук. Консумира се свеж, варен или изсушен, като подправка за туршии, салати, супи ястия. Семето се слага в месна кайма за ароматизиране. Н...

КОЛЕДНА ТРАПЕЗА

Болярска пита Прoдукти: 1 кг брашно за меко тесто, 3-4 яйца, 2 ч. ч. прясно мляко, щипка сол, 1-2 с. л. захар, 2 с. л. оцет, 5-6 с. л. олио, мая, колкото кибритена кутийка, 125 г масло, 200 г сир...

Диета за лицето

Когато организмът изпитва недостиг от полезни вещества, той ни предупреждава и ни отправя зов за помощ. Прави го посредством кожата на лицето, която реагира на всяка промяна в начина ни на хранене. ...

Морковите – вълшебно лекарство

Морковът има голяма хранителна стойност. След майчината кърма това е първият зеленчук, който кърмачето трябва да поеме като сок и каша. Той съдържа захари, лесноразтворими белтъци, витамините А, В, В1...

Начало