Продукти: (за 4 порции)
• 4 порции пилешки гърди /по 150-200 г/
• 1 ч.ч. нектар от кайсии
• 400 г кайсии от компот заедно със сока
• 1 с.л. горчица
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. зехтин
• 3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Смесваме брашното със сол и черен пипер на вкус и овалваме пилешките порции в него. Изпържваме ги в сгорещената маснина и ги оставяме да се отцедят.
Нарязваме лука на филийки и го запържваме в същата мазнина. Прехвърляме го в огнеупорен съд заедно с месото.
Разбъркваме нектара с горчицата и сока от компота. Изсипваме сместа при месото, захлупваме и печем 30 мин във фурна, загрята до 180°С. Прибавяме кайсиите и печем още десетина минути, без да захлупваме.
И витамините са сложни органични вещества, които изработват растенията. Каква е ролята им в техния живот не е напълно изучена, но за човека те са безусловно необходими, макар и в много малки количеств...
Блатният аир (Akorus Calamus L) е многогодишно тревисто растение, познато още от древността. За медицински цели се събират коренищата. Те са хоризонтални и се вадят през есента(септември-октомври) или...
От момента, от който на мода са стройните форми, човечеството е измислило множество средства за отслабване. Почти всяко от тях е било обявявано за панацея срещу излишните килограми за времето си. И вс...
Дори през ученическите си години да сте били съвсем наясно с таблицата на Менделеев, сега едва ли сте в състояние да изброите всички полезни за тонуса, либидото и добрата ви форма микроелементи и амин...