Диетични рецепти » Леща с червено вино

 Леща с червено вино

Продукти: (за 4 порции)

• 250 г леща
• 2 ч.ч. червено вино
• 2-3 ч.ч. бульон
• 4 с.л. зехтин
• 2-3 глави лук
• 1 малка главичка целина
• 1 корен пащърнак
• 1-2 моркова
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Заливаме лещата с виното и оставяме да кисне 1 нощ, за да набъбне. На другия ден отцеждаме и заливаме с бульона. Сипваме 1-2 к.ч. от отцеденото вино, прибавяме дафиновия лист и слагаме на огъня.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещения зехтин. Сипваме запръжката при лещата и варим 1 час на тих огън.

Прибавяме нарязаните на кубчета пащърнак, моркови и целина и продължаваме да варим до омекване на продуктите. Накрая посоляваме и подправяме обилно с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

За ползата от зеления чай

Преди време зеленият чай се е смятал за екзотика. Сега той се намира във всеки магазин. Всички знаят, че този чай е полезен за здравето, но не всички знаят, че е незаменим за фигурата! Днес са извес...

Зелев сок лекува черен дроб и язва

Отдавна зелето е известно не само като храна, но и като лекарствено растение. Тя съдържа калций, калий и витамините С, В1, 82, Р, К, никотинова киселина и много микроелементи. Ако при ферментацията (в...

При ставни проблеми - прочистване с оризова диета

Използва се продълговат ориз, който се почиства и 1 препълнена ч.ч. от него се употребява за 1 ден. Измива се в 7 води, после за няколко часа се накисва. Сварява се по традиционния начин, не се използ...

Хранене при подагра с отоци по глезените

Лечението на подагра извън пристъп включва: диетичен режим на хранене, медикаменти метаболизиращи пикочната киселина и медикаменти, които увеличават излъчването й. В случая с отоци само диетата не е д...

Начало