Продукти: (за 4 порции)
• 3-4 домата
• 200 г леща
• 7-8 ч.ч. пилешки бульон
• 2 скилидки чесън
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• 1 с.л. наситнена прясна мащерка
• 1 щипка захар
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В голяма тенджера слагаме лещата, ситно нарязания лук, нарязаните домати, чесъна, мащерката, дафиновите листа и 1 ч.л. черен пипер. Наливаме бульона и варим 5 мин на силен огън.
Намаляваме огъня и варим още 20-25 мин, докато супата се сгъсти. Накрая подправяме със захар и сол на вкус.
Бананът (Musa paradisiaca) е много разпространен южен плод из тропическите страни в Югоизточна Азия, Бирма, Индия, Шри Ланка, Латинска Америка, Канарските острови и др. Колко стара е културната форма ...
Богата на протеини, рибата се радва на любовта на диетолозите, защото е нискокалорична храна. Всеки вид обаче има и своите специфични особености. Златоперка Поддържа паметта 100 г съдърж...
Растението (Ricinus communis) произхожда от тропическа Африка и се култивира в много страни с горещ или умерен климат: Южна Америка, Индия, Русия. У нас билката се култивира в Плевенски, Врачански и Т...
Омайващият аромат на канела е познат на всеки от нас. От стари времена хората са я използвали в кулинарията, парфюмерията, дори и за правене на магии. В древността канелата е била ценна като златото. ...