Продукти: (за 4 порции)
• 4 неголеми скумрии
• 3 лимона
• 8-12 клонки магданоз
• 4 скилидки чесън
• 1 с.л. бяло вино
• 3 с.л. зехтин
• пресен босилек
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме рибата, натриваме я с черен пипер и сол и я разпределяме върху 4 листа алуминиево фолио. Нарязваме на ситно босилека и чесъна и ги смесваме със зехтина, виното и сока от 1 лимон.
Нарязваме останалите лимони на кръгчета заедно с кората и пълним с тях рибите, като между лимоните слагаме магданозени клончета. Намазваме скумриите отвътре и отвън с чесновата смес, увиваме ги плътно във фолиото и печем 15-20 мин на грил или във фурна.
От незапомнени времена източните народи са отглеждали спанака - едногодишно растение със сочни и хранителни листа. През VII век с името „Персийски зеленчук” то е познато в Индия и Китай. Преминало в а...
Ряпата е известна на хората от незапомнени времена. Още в древен Египет нея са я включвали в хранителната пирамида наравно с чесъна и зелето. Имало е години, когато ряпата е била смятана за храна на п...
Дивите кестени, широко известни с недотам привлекателното име конски кестени, са едни от най-разпространените дървета из улиците, парковете и градините на цялата страна. Кестенът е чудесно естестве...
Става дума не само за това какво ядете, но и как, кога и къде. Това е жизнено важно, когато ви е необходимо да контролирате своето тегло. Диетолозите определят най-разпространените нарушения в храните...