Диетични рецепти » Задушено месо с касис

 Задушено месо с касис

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г нетлъсто месо
• 1 ч.ч. касис
• 1 ч.ч. червено френско грозде
• 1 с.л. захар
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. нишесте или брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме касиса и задушаваме 5 мин.

Претриваме френското грозде на пюре, смесваме със захарта и сипваме в тенджерата. Задушаваме 4-5 мин и добавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и задушаваме под капак 10-15 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Повдигнете тонуса си с плодове

Със сигурност ще бъдете по-здрави, по-жизнени и по-доволни от живота, ако поне веднъж дневно изяждате в прясно състояние или изпивате чаша сок от някой от безценните дарове на природата. Ананаси ...

Шест причини да ядем супа

1. Позволява да запазите строен силуета си Когато основното ястие във вечерното ви меню е супа, вие приемате най-вече нискокалорични зеленчуци, богати на витамини. Супата на обяд пък спомага за п...

Джинджифилът пази от рак на дебелото черво

Джиндифилът редуцира риска от рак на дебелото черво, тъй като потиска възпалителните процеси в червата, става ясно от ново научно проучване. Изследванията досега многократно показват, че овладяването ...

Морковът - крал на зеленчуците

Този кореноплод е истинско съкровище. В него има няколко пъти повече в сравнение с останалите зеленчуци провитамин А. А именно той поддържа здраво сърцето, нормализира формулата на кръвта, подобрява и...

Начало