Диетични рецепти » Задушено месо с касис

 Задушено месо с касис

Продукти: (за 4 порции)

• 600 г нетлъсто месо
• 1 ч.ч. касис
• 1 ч.ч. червено френско грозде
• 1 с.л. захар
• 4 с.л. зехтин
• 1 ч.ч. вода
• 1 с.л. нишесте или брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Прибавяме касиса и задушаваме 5 мин.

Претриваме френското грозде на пюре, смесваме със захарта и сипваме в тенджерата. Задушаваме 4-5 мин и добавяме брашното, размито в малко вода. Подправяме с черен пипер и сол, разбъркваме и задушаваме под капак 10-15 мин на слаб огън.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бутрак – лечебни свойства

Бутракът (Bidens tripartita L) е плевел. Той е едногодишно тревисто растение с височина до 80 см, право цилиндрично стъбло, зелено или малко червеникаво. Листата са къси, с дръжки, дълбоко триразделни...

Дафиновият лист лекува много болести

Като родина на дафиновия лист се смятат страните от Средиземноморието - Гърция, Турция, Италия, Франция, Испания, Португалия и др. По форма лавровото дърво прилича на красива зелена пирамида. То мо...

Отслабвайте бавно, но завинаги

За ефективното сваляне на килограми разговаряме с д-р Донка Байкова, доктор по медицина, специалист по хранене и диетика. - Доц. Байкова, вие винаги сте давали много полезни съвети на нашите чита...

Градинският карамфил лекува

В превод от латински карамфил означава “цвете на Зевс” или “божествено цвете”. Това е многогодишно растение с тъничко стъбло и нежни цветове. С лечебна цел се използва тревата, събрана по време на цъф...

Начало