Кулинарни рецепти » Супи » Пасирани супи

Супи:

Крем супа от риба

Продукти: (за 4 порции) • 300 г филе от бяла риба • 2 глави лук • 3-4 моркова • 1 корен пащърнак • 1 ч.ч. бяло вино • 2-3 скилидки чесън • мащерка, черен пипер • лимонов сок, сол Начин на приготвяне: Нарязваме морковите и пащърнака на едри парчета, а...

Крем супа от стар лук

Продукти: (за 4 порции) • 500 г стар лук • 2 ч.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 2 с.л.брашно • 100 г настърган кашкавал • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука на филийки и го задушаваме в разтопеното масло и малко вода. Щом...

Крем супа от телешки бульон

Продукти: (за 4 порции) • 5-6 ч.ч. силен телешки /или говежди/ бульон • 1 връзка корени за супа • 3 филии сух бял хляб • 1 с.л. свинска мас /или 60 г краве масло/ • 1 к.ч. сметана • 1 яйце • 2 с.л. настърган кашкавал • магданоз, индийско орехче • черен пипер...

Крем супа от черен дроб

Продукти: (за 4 порции) • 300 г черен дроб • 2 глави лук • 4 с.л. олио • 1 л костен бульон • 2 твърдо сварени яйца • 2 с.л. брашно • 1 ч.л. червен пипер • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Изпържваме ситно нарязания лук до златисто в сгорещеното ...

Крем супа с аспержи

Продукти: (за 6 порции) • 300 г бели аспержи • 1 филийка стар хляб • 6 с.л. масло • 65 мл бяло вино • 125 мл сметана • 1 щипка захар • черен пипер • индийско орехче • лимонов сок • сол Начин на приготвяне: Обелваме аспержите, нарязваме ги на малки...

Крем супа с картофи и гъби

Продукти: • 4 картофа • 10 печурки • 2 стръка зелен лук /бялата част/ • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. сметана • 40 г краве масло • зелении, сол Начин на приготвяне: Нарязваме лука и леко го запържваме в маслото. Задушаваме наситнените гъби и ги залив...

Крем супа с орехи

Продукти: • 3 картофа • 2 моркова • 1 малък домат • 1 ябълка • 1 резен целина • 1 к.ч. нарязани на едро орехови ядки • 3-4 с.л. краве масло • 1/2 ч.ч. сметана • 1 яйце • 10 стръка магданоз • 1-2 стръка целина • подправки Начин на приготвяне: ...

Крем супа с яйца

Продукти: (за 4 порции) • 6 ч.ч. телешки бульон • 100 г сметана • 3 жълтъка • 2 с.л. печено кокоше месо или шунка • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разбиваме жълтъците със сметаната и при постоянно бъркане затопляме на водна баня. Добавяме бульона и ...

Крем-супа от леща с ориз

Продукти: (за 5-6 порции) • 600 г леща • 50 г ориз • 50 г краве масло • 1 глава лук • 1 по-голям морков • 1 парче целина • 150 г по-стар бял хляб • 1 с.л. олио • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме зеленчуците. Слагаме ги в т...

Кремсупа от гъби

Продукти: • 300 г печурки • 1 глава лук • 4 с.л. масло • 3 с.л. дребно нарязан магданоз • 4 с.л. брашно • 500 мл горещ бульон по избор • 1/2 ч.ч. сметана • сол Начин на приготвяне: Почистваме гъбите и лука, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Разто...

Кремсупа от зрял фасул и зелена салата

Продукти: • 400 г сварен бял фасул • 1 малка зелена салата • 3-4 стръкчета кресон • 3 с.л. зехтин • 1 л зеленчуков бульон • 4 с.л. сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме зелената салата на ивички и я задушаваме в сгорещения зехтин. С...

Кремсупа от зрял фасул с кренвирши

Продукти: • 2 ч.ч. зрял фасул • 1 стрък праз • 1 глава лук • 1 клонче чубрица • 5-6 скилидки чесън • 1 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • черен пипер, сол • кренвирши • олио за изпържване на кренвиршите Начин на приготвяне: От вечерта накисваме фасула ...

Кремсупа от карфиол

Продукти: • 1 глава карфиол • 6 ч.ч. зеленчукова отвара /или подсолена вода/ • 1 ч.л. брашно • 1 ч.ч. прясно мляко • 40 г краве масло • 1 щипка настъргана лимонова кора • 1 ч.л. лимонов сок Начин на приготвяне: Накъсваме карфиола на розички и го сваряв...

Кремсупа от леща със стар фасул

Продукти: (за 6-8 порции) • 250 г пюре от сварена леща • 250 г пюре от сварен стар фасул • 1,2 л зеленчуков бульон • 100 г заквасена сметана • 100 г краве масло • 2 яйца • 100 г по-стар бял хляб • сол, черен пипер Начин на приготвяне: Смесваме добре д...

Кремсупа от миди

Продукти: (за 4 порции) • 12 едри миди • 2 моркова • 1 корен магданоз • 1 глава лук • 2 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 200 мл течна сметана или прясно мляко • 1 жълтък • сол Начин на приготвяне: Накисваме мидите за 2 часа в студена вода, след ко...

Кремсупа от моркови

Продукти: (за 4 порции) • 500 г моркови • 2 глави лук • 4 ч.ч. зеленчуков бульон • 1 ч.л. смлян кориандър • 1 1/2 к.ч. прясно изцеден портокалов сок • магданоз • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Нарязваме морковите на кръгчета, а лука – на ситно. ...

Кремсупа от раци

Продукти: (за 4 порции) • 1 консерва месо от раци(или 1 опаковка замразени рачешки рулца) • 1 ч.ч. бульон • 4 с.л. краве масло • 2 с.л. брашно • 4 ч.ч. прясно мляко • 2 жълтъка • 1 ч.ч. течна сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Отделяме ня...

Кремсупа от тиква

Продукти: (за 4 порции) • 1 кг тиква • 1 глава лук • 1 к.ч. зехтин • 6 ч.ч. зеленчуков бульон • 50 г белени тиквени семки • индийско орехче, бахар • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Запичаме семките в сух тиган. Обелваме тиквата и я нарязваме на ку...

Кремсупа с топено сирене

Продукти: • 65 г краве масло • 2 с.л. брашно • 3 ч.ч. бульон по избор • 4 с.л. бяло вино • 2 триъгълничета топено сирене • 2 глави лук • 2 филии бял сух хляб • магданоз, черен пипер, сол Начин на приготвяне: Разтопяваме половината от маслото и запърж...

Кремсупа с топчета

Продукти: • 1 пакетче кайма от 250 г • 1-2 картофа • 1/2 ч.ч. ориз • 3-4 с.л. брашно • 1 чушка • 1 глава лук • 1 морков • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. олио • 2 яйца • 1 кофичка кисело мляко • малко чубрица • черен пипер, магданоз, сол Начин на...

Кремчорба от моркови

Продукти: • 3-4 сочни моркова • 5-6 с.л. масло • 1-2 с. л. галета • сол Начин на приготвяне: Почистваме морковите, нарязваме ги на резени и ги запържваме в маслото заедно с галетата. Заливаме с вряла вода, посоляваме и варим на умерен огън. След 30 мин...

Пасирана картофена супа с чесън

Продукти: (за 5 порции) • 500 г картофи • 1 глава лук • 1 малка чесън • 3-4 с.л. олио • 1/2 ч.л. червен пипер • 6 ч.ч. вода • 2 с.л. оцет • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелваме картофите, нарязваме ги на едри парчета и ги сваряваме в малко ...

Пасирана супа от бяла риба

Продукти: (за 4-5 порции) • 1 бяла риба • 1 морков • 1 парче зеле • половин глава целина • 1 корен магданоз • 2-3 картофа • 1 глава лук • 1 с.л. краве масло • 1 с.л. брашно • магданоз, черен пипер и сол Начин на приготвяне: Сваряваме рибата в лек...

Пасирана супа от зрял грах и салам

Продукти: (за 4-5 порции) • 300 г зрял грах • 1 глава лук • 1 ч.л. брашно • 3-4 с.л. свинска мас • 200 г салам • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Накисваме граха от вечерта в студена вода. На другия ден го сваряваме в нова вода. Пасираме сварения гр...

назаднапред
Начало