Продукти:
• 300 г печурки
• 1 глава лук
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. дребно нарязан магданоз
• 4 с.л. брашно
• 500 мл горещ бульон по избор
• 1/2 ч.ч. сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Почистваме гъбите и лука, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Разтопяваме половината масло и в него изпържваме лука и гъбите.
Прибавяме половината от магданоза и заливаме с част от бульона. Оставяме да ври 10 минути, махаме от огъня и разбиваме сместа с миксера.
Отделно разтопяваме другото масло и в него запържваме брашното, разреждаме с останалия бульон и като кипне, го прибавяме към пюрираната супа, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, оставяме да заври и добавяме сметаната.
Сервираме супата, поръсена с останалия магданоз.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...