Кулинарни рецепти » Кремсупа от гъби

 Кремсупа от гъби

Продукти:

• 300 г печурки
• 1 глава лук
• 4 с.л. масло
• 3 с.л. дребно нарязан магданоз
• 4 с.л. брашно
• 500 мл горещ бульон по избор
• 1/2 ч.ч. сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме гъбите и лука, измиваме ги и ги нарязваме на дребно. Разтопяваме половината масло и в него изпържваме лука и гъбите.

Прибавяме половината от магданоза и заливаме с част от бульона. Оставяме да ври 10 минути, махаме от огъня и разбиваме сместа с миксера.

Отделно разтопяваме другото масло и в него запържваме брашното, разреждаме с останалия бульон и като кипне, го прибавяме към пюрираната супа, като бъркаме непрекъснато. Посоляваме, оставяме да заври и добавяме сметаната.

Сервираме супата, поръсена с останалия магданоз.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Начало