Кулинарни рецепти » Супа от черен дроб

 Супа от черен дроб
(Австрия)

Продукти:

• 150 г черен дроб
• 1 глава лук
• 70 г масло
• 50 г брашно
• 1 л костен бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. коняк
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 жълтъка
• 125 г сметана
• 1 филия бял хляб
• майорана, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме нарязания на парченца черен дроб, подправките, малко бульон и задушаваме до омекване. Правим светла запръжка от 40 г масло и брашното, разреждаме с бульон, сваряваме и прецеждаме.

Пасираме черния дроб и заедно с доматеното пюре, коняка, виното и сол ги прибавяме към прецедения бульон и оставяме да кипнат. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, разбита с жълтъците.

Нарязваме белия хляб на хапки и ги изпържваме в останалото масло. Поднасяме крем супата, поръсена с изпържените хапки хляб.

Автор: Ирена Антонова

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало