Кулинарни рецепти » Супа от черен дроб

 Супа от черен дроб
(Австрия)

Продукти:

• 150 г черен дроб
• 1 глава лук
• 70 г масло
• 50 г брашно
• 1 л костен бульон
• 2 с.л. доматено пюре
• 1 с.л. коняк
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2 жълтъка
• 125 г сметана
• 1 филия бял хляб
• майорана, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпържваме ситно нарязания лук в част от маслото, прибавяме нарязания на парченца черен дроб, подправките, малко бульон и задушаваме до омекване. Правим светла запръжка от 40 г масло и брашното, разреждаме с бульон, сваряваме и прецеждаме.

Пасираме черния дроб и заедно с доматеното пюре, коняка, виното и сол ги прибавяме към прецедения бульон и оставяме да кипнат. Сваляме от огъня и прибавяме сметаната, разбита с жълтъците.

Нарязваме белия хляб на хапки и ги изпържваме в останалото масло. Поднасяме крем супата, поръсена с изпържените хапки хляб.

Автор: Ирена Антонова

Представяме Ви:

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Начало