Продукти: (за 4 порции)
• 400 г грах
• 1 малка глава целина
• 50 г шунка
• 30 г краве масло
• 4 ч.ч. вода
• 1 ч.ч. течна сметана
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното масло. Прибавяме ситно нарязаните шунка и целина и също ги позапържваме.
Слагаме граха, наливаме 4 ч.ч. вряща подсолена вода и варим на умерен огън.
Когато продуктите омекнат, пасираме, посоляваме и прибавяме сметаната.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...