Продукти:
• 4-5 глави лук
• 3-4 лъжици мазнина
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го слагаме да се задушава в мазнината, към която сме прибавили 1 к.ч. топла вода. Когато водата изври и лукът започне да се пържи, прибавяме брашното, запържваме леко и заливаме с 8-9 ч.ч. топла вода. Варим супата 30 мин.
Отстраняваме от огъня и прибавяме сиренето. Поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...