Продукти:
• 4-5 глави лук
• 3-4 лъжици мазнина
• 2 равни с.л. брашно
• 1 ч.ч. натрошено сирене
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и го слагаме да се задушава в мазнината, към която сме прибавили 1 к.ч. топла вода. Когато водата изври и лукът започне да се пържи, прибавяме брашното, запържваме леко и заливаме с 8-9 ч.ч. топла вода. Варим супата 30 мин.
Отстраняваме от огъня и прибавяме сиренето. Поднасяме супата с пържени хлебни кубчета.
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...