Продукти:
• 4 картофа
• 10 печурки
• 2 стръка зелен лук /бялата част/
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 1 к.ч. сметана
• 40 г краве масло
• зелении, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и леко го запържваме в маслото.
Задушаваме наситнените гъби и ги заливаме с млякото. Прибавяме ситно нарязаните картофи и лука, доливаме малко вода, посоляваме и варим 30 мин.
Към края пускаме наситнените зелении /напр. целина, магданоз, маточина, босилек и др./. Намаляме котлона, обработваме с пасатор и постепенно прибавяме сметаната.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...