Кулинарни рецепти » Рибена крем супа

 Рибена крем супа
/Карибите/

Продукти: (за 4-6 порции)

• 500 г риба
• 1 ч.ч. картофи на кубчета
• 1 ч.ч. зелен грах
• 1 ч.ч. моркови на кубчета
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 8 ч.ч. вода
• 1 връзка корени за супа
• 1 глава лук
• 2-3 с.л. краве масло
• 2-3 с.л. брашно
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме рибата, заливаме я с водата и я варим 30 мин заедно с нарязаните корени за супа, разлязания на две лук, дафиновия лист, 4 зърна черен пипер и сол на вкус. След това обескостяваме и заедно с бульона претриваме през цедка.

Запържваме леко брашното в разтопеното масло и го смесваме с пасирания бульон. Прибавяме граха, морковите и картофите, които предварително сме сварили в малко подсолена вода. Наливаме млякото, опитваме на сол и варим супата още 5-6 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Начало