Кулинарни рецепти » Кремсупа от карфиол

 Кремсупа от карфиол

Продукти:

• 1 глава карфиол
• 6 ч.ч. зеленчукова отвара /или подсолена вода/
• 1 ч.л. брашно
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 40 г краве масло
• 1 щипка настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Накъсваме карфиола на розички и го сваряваме в зеленчуковата извара. Отделяме 6 по-хубави цветчета, а останалите претриваме през сито.

Приготвяме бешамел от брашното, млякото и част от маслото. Кипваме на огъня, посоляваме и подправяме с лимоновия сок и лимоновата кора. Сипваме соса в горещата супа и прибавяме останалото масло.

Разливаме супата в чиниите за сервиране и във всяка чиния слагаме по 1 розичка карфиол.

Автор: Павлина Димитрова

Представяме Ви:

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Начало