Продукти: (за 4 порции)
• 300 г филе от бяла риба
• 2 глави лук
• 3-4 моркова
• 1 корен пащърнак
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 скилидки чесън
• мащерка, черен пипер
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме морковите и пащърнака на едри парчета, а лука настъргваме на ренде.
В 500 мл кипяща подсолена вода наливаме виното и пущаме нарязаните корени, чесъна и настъргания лук. Когато морковите са почти сварени, прибавяме рибата, която сме почистили от кожата и сме нарязали на едри парчета.
След 15 мин отстраняваме супата от огъня, изваждаме морковите, пащърнака и рибата, намачкваме ги с вилица и ги връщаме отново в бульона. Поръсваме супата с мащерка и черен пипер, подкиселяваме с лимонов сок и поднасяме.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...