Продукти за 2 порции:
• 6 моркова
• 2 ч.ч. зеленчуков бульон
• 1 глава лук
• 1/2 ч.ч. соев сос
• 2 ч.л. къри на прах
• сол
Начин на приготвяне:
Остъргваме морковите и ги нарязваме на едро. Слагаме ги в тенджерка заедно с обелената цяла глава лук, заливаме с бульона, слагаме къри и варим, докато морковите омекнат.
Пасираме продуктите през сито, връщаме ги в супата и бъркаме, докато получим гладка смес. Накрая прибавяме соевият сос и варим още 10-15 мин /ако е необходимо, доливаме още малко бульон/.
Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...