Продукти: (за 4-5 порции)
• 3-4 картофа
• 4 моркова
• 1 ябълка
• 1 малка главичка червен лук
• 1 резен целина
• 1 резен червено цвекло
• 30 г краве масло
• 1 ч.ч. сметана
• 4 с.л. овесени ядки
• 1 с.л. “Вегета”
• 4 стръка магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме всички зеленчуци, като твърдите наситняваме, а по-меките, които ще омекнат по-бързо, нарязваме на едро и общо ги задушаваме в малко вода и масло. Посоляваме леко, оставяме в началото на по-силен огън, а после го намаляме.
Когато зеленчуците омекнат, прибавяме овесените ядки и нарязаните зелении. Връщаме на котлона, докато ядките се понадуят и наливаме сметаната. Овкусяваме и обработваме с пасатор до гладка смес.
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....