Продукти: (за 4 порции)
• 5-6 картофа
• 2-3 кренвирша
• 60 г краве масло
• 2 жълтъка
• 1-2 к.ч. прясно мляко
• сол
Начин на приготвяне:
Обелваме картофите и ги варим в подсолена вода, докато омекнат, след което ги пасираме и ги връщаме в отварата. Оставяме супата само да възври, отстраняваме от огъня, като прибавяме маслото.
Застройваме с жълтъците, разбити с прясното мляко. Поднасяме супата с леко запържените кренвирши, нарязани на хапки.
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...
Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...