Продукти: (за 5-6 порции)
• 2-3 марули
• 3 с.л. брашно
• 3-4 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 2 жълтъка
• 1 ч.л. краве масло за застройката
• сол
Начин на приготвяне:
Избираме горните листа на марулите, нарязваме ги на едро и ги варим 10 мин в подсолена вода. Отцеждаме и ги пасираме.
Запържваме брашното в сгорещеното масло, прибавяме пасираната маруля, разреждаме с отварата и оставяме супата да ври 5-6 мин. Прибавяме прясното мляко и само възвираме супата.
Разбиваме яйцата с маслото за застройката и ги сипваме в супата.
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...
Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...