Продукти: (за 4 порции)
• 1 парче целина
• 2 моркова
• 2 корена от магданоз
• 2 глави лук
• 2 чушки
• 2 домата
• 2 картофа
• 30 г краве масло
• 2 жълтъка
• 2 с.л. кисело мляко
• сокът от 1 лимон
• едро счукан черен пипер
• сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме на парчета морковите, корените от магданоз, целината, чушките, доматите, картофите и 1 глава лук. Варим в 5-6 ч.ч. подсолена вода до омекването им. Пасираме сварените зеленчуци и ги връщаме в бульона.
Нарязваме на ситно другата глава лук и я запържваме в сгорещеното олио. Добавяме запръжката и варим още 10 мин.
Разбиваме жълтъците с киселото мляко и лимоновия сок и застройваме готовата супа.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...