Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч.сметана
• 1 ч.ч. пресен грах
• 2 картофа
• 1/3 малък патладжан
• 1/2 глава целина
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. риган
• 1 стрък копър
• 1 листо мента
• 1 голяма бучка краве масло
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и ги варим на тих огън в подсолена вода, към която сме прибавили половината от маслото.
Когато омекнат прибавяме претрития домат, но без семки, наситнените зелении, подправките и сметаната. Опитваме на вкус, пускаме още малко масло за аромат, похлупваме и доваряваме супата.
Пасираме до гладка смес и сервираме.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...