Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч.сметана
• 1 ч.ч. пресен грах
• 2 картофа
• 1/3 малък патладжан
• 1/2 глава целина
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. риган
• 1 стрък копър
• 1 листо мента
• 1 голяма бучка краве масло
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и ги варим на тих огън в подсолена вода, към която сме прибавили половината от маслото.
Когато омекнат прибавяме претрития домат, но без семки, наситнените зелении, подправките и сметаната. Опитваме на вкус, пускаме още малко масло за аромат, похлупваме и доваряваме супата.
Пасираме до гладка смес и сервираме.
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...