Продукти: (за 4 порции)
• 2 ч.ч.сметана
• 1 ч.ч. пресен грах
• 2 картофа
• 1/3 малък патладжан
• 1/2 глава целина
• 1 домат
• 1 чушка
• 1 връзка магданоз
• 1-2 скилидки чесън
• 1 ч.л. риган
• 1 стрък копър
• 1 листо мента
• 1 голяма бучка краве масло
• подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Нарязваме зеленчуците и ги варим на тих огън в подсолена вода, към която сме прибавили половината от маслото.
Когато омекнат прибавяме претрития домат, но без семки, наситнените зелении, подправките и сметаната. Опитваме на вкус, пускаме още малко масло за аромат, похлупваме и доваряваме супата.
Пасираме до гладка смес и сервираме.
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...