Продукти: (за 6-8 порции)
• 250 г пюре от сварена леща
• 250 г пюре от сварен стар фасул
• 1,2 л зеленчуков бульон
• 100 г заквасена сметана
• 100 г краве масло
• 2 яйца
• 100 г по-стар бял хляб
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесваме добре двете пюрета и наливаме в тях бульона с бъркане. Загряваме супата, подправяме я със сол, черен пипер и 50 г масло и я оставяме да клокне.
Сваляме я от огъня и като поизстине, я застройваме с разбитите яйца и после с каймака.
Сгорещяваме останалото масло и пържим в него до поруменяване като бъркаме непрекъснато нарязания на кубчета хляб. Гарнираме супата с крутоните непосредствено преди сервиране.
Продукти: • 1 пакет готови кори за баница (фини) • 1 кг настъргана тиква • 150 мл олио или краве масло • 200 г смлени орехови ядки • 1 пакетче канела • 1 ч. ч. кристална захар • пудра...
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...