Кулинарни рецепти » Крем супа от зрял фасул със сметана

 Крем супа от зрял фасул със сметана

Продукти за 8 порции:

• 1 1/2 ч.ч. зрял фасул
• 1 морков
• 1 глава лук
• 1 скилидка чесън
• 1 корен магданоз
• 1 с.л. доматено пюре
• половин пакетче краве масло
• 1 ч.ч. прясна сметана /или прясно мляко/
• 2 жълтъка
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• сол

Начин на приготвяне:

Накисваме фасула за 1 нощ в студена вода, след което го отцеждаме.

Нарязваме на ситно лука, чесъна, магданозения корен и моркова. Размиваме доматеното пюре в 1 к.ч. вода.

Слагаме фасула в тенджера под налягане и наливаме 2-3 ч.ч. вода. Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляваме огъня и варим 10 мин.

Изливаме водата от тенджерата, прибавяме нарязаните зеленчуци и размитото доматено пюре, наливаме 2 л нова вода, затваряме и варим 30 мин, след като тенджерата започне да съска.

Пасираме сварените фасул и зеленчуци и връщаме пюрето в отварата.

Разбиваме жълтъците заедно със сметаната, загряваме ги на огъня /без да кипваме/ и ги сипваме в готовата супа. Прибавяме маслото, посоляваме и поръсваме със ситно нарязаните копър и магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Локумки

Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Начало