Кулинарни рецепти » Супа с печен лук и хляб

 Супа с печен лук и хляб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 5 глави лук
• 2 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 ч.ч. бульон
• 1-2 к.ч. сметана
• 1 к.ч. суха смес за картофено пюре
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 4 с.л. краве масло
• подправки

Начин на приготвяне:

Запичаме нарязания на колелца кромид лук и го пасираме.

Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно и наливаме зехтина. Прибавяме пюрето от лука и при непрекъснато бъркане постепенно наливаме бульона.

Варим до готовност, после прибавяме картофеното пюре, поръсваме смлените орехи, наливаме сметаната и намаляме огъня.

Накрая обработваме с пасатора, овкусяваме и сервираме супата, поръсена с кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало