Кулинарни рецепти » Супа с печен лук и хляб

 Супа с печен лук и хляб

Продукти: (за 4-5 порции)

• 5 глави лук
• 2 ч.ч. настърган кашкавал
• 2-3 ч.ч. бульон
• 1-2 к.ч. сметана
• 1 к.ч. суха смес за картофено пюре
• 1 к.ч. смлени орехови ядки
• 4 с.л. краве масло
• подправки

Начин на приготвяне:

Запичаме нарязания на колелца кромид лук и го пасираме.

Разтопяваме маслото в тенджера с дебело дъно и наливаме зехтина. Прибавяме пюрето от лука и при непрекъснато бъркане постепенно наливаме бульона.

Варим до готовност, после прибавяме картофеното пюре, поръсваме смлените орехи, наливаме сметаната и намаляме огъня.

Накрая обработваме с пасатора, овкусяваме и сервираме супата, поръсена с кашкавала.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от зелени шишарки

Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало