Продукти: (за 6 порции)
• 500 г домати
• 2 червени чушки
• 1 връзка зелен лук
• 1 лимон
• 2 скилидки чесън
• 2 клонки босилек
• 1 стрък мащерка
• 1 дафинов лист
• 1 кубче пилешки бульон
• 5 с.л. олио
• 1 бучка захар
• половин франзела
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме франзелата на кубчета, които оставяме да изсъхнат. Нарязваме чушките на лентички. Нарязваме лука на ситно и счукваме чесъна с малко сол.
Слагаме всичко в тенджерата и наливаме 3 ч.ч. вода и 2 с.л. олио. Захлупваме и варим 10 мин. Прибавяме доматите, обелени и нарязани на четвъртинки, дафиновия лист, босилека, мащерката, захарта и натрошеното кубче бульон. Наливаме още 2 ч.ч. гореща вода и варим 10 мин. Изваждаме подправките, пасираме супата, опитваме на сол и доваряваме 5-6 мин.
Непосредствено преди да отстраним от огъня добавяме лимоновия сок и останалото олио. Поднасяме супата заедно с изсушените кубчета франзела.
Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...